Иснър спря възродения Родик, класира се за нов финал



26-08-2011 21:07 | Станко Димов

Джон Иснър е първият финалист на турнира в Уинстън-Салем, след като в изцяло американски полуфинал се наложи със 7:6 (7), 6:4 над водача в схемата Анди Родик.  Двубоят между двамата продължи близо 100 минути, в които Иснър показа по-концентрирана игра и като цяло заслужи крайния успех. Това бе втори успех за Иснър от 5 мача срещу Родик. Първият бе преди 2 години на US Open. 

 

В утрешния финал Иснър ще се изправи срещу победителя от мача Робин Хаасе – Жулиен Бенето, които играят след полунощ българско време. Това ще бъде и трети финал за Иснър за лятото (след Нюпорт и Атланта). От своя страна Родик може да бъде доволен от представянето си в Уинстън-Салем. Както е известно преди турнира той бе играл само 2 мача след Уимбълдън.


Първият сет на мача бе напълно според очакванията. Брутална игра на двамата при начален удар и нито една точка за пробив. Като цяло разиграванията с повече от 4-5 ударя бяха рядкост, което пък явно се харесваше на ентусиазираната американска публика. Така съвсем логично се стигна до тайбрек, в който се наложи Джон Иснър.

 

Двуметровият гигант бе явен фаворит в допълнителния гейм, който бе 46-ти за него от началото на сезона (27-19). За справка за Родик това бе едва 14-ти тайбрек за годината. И все пак първи до сетбол стигна именно бившият №1 в света. Това обаче се случи при сервис на Иснър и Родик не успя, за което малко по-късно горчиво съжаляваше.


Още в първия гейм на втория сет двамата показаха, че са готови за битка и мачът тепърва започва. След много битка Родик най-накрая стигна до точка за пробив, а след двойна грешка Иснър сам предаде гейма, допускайки изоставане с 1:3. В този момент  третият сет изглеждаше неизбежен, тъй като от началото на турнира Родик не бе загубил подаването си.

 

Ето обаче, че и това се случи, при това в най-неподходящия момент. Вместо да поведе с 4:1, Родик допусна няколко нетипично елементарни грешки, което му коства моментален ри-брейк. Това сякаш бе и преломният момент в мача, до чийто край Родик се предаде. След втори пробив Иснър поведе с 5:4, след което с лекота затвори мача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини