Чудо: Родик с втора поредна победа



Чудо: Родик с втора поредна победа
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-08-2011 13:42 | Станко Димов

Водачът в схемата Анди Родик се класира за четвъртфинал на турнира Уинстън-Салем, след като записа изразителна победа с 6:1, 6:3 над Сантяго Хиралдо (Колумбия). Родик загуби едва 8 точки при свой сервис и осъществи четири пробива, с които си гарантира успеха за 66 минути игра.


След като получи „уайлд кард” за турнира, Родик най-накрая показва съживяване на формата и физическото си състояние, след като записа повече от разочароващо лято. След загубата си в трети кръг на Уимбълдън Анди изигра само две срещи – загуби от Давид Ферер за купа „Дейвис” и от Филип Колшрайбер на старта на „Мастърс” турнира в Синсинати.


„Контролирах мача и без да блестя особено много наложих волята си. Дойдох тук, за да натрупам малко срещи. В най-лошия случай вече си гарантирах 3, което е повече отколкото съм играл през цялото лято. Чувствам, че малко възвръщам формата си, което ме радва”, коментира Родик.


Американецът, който в понеделник изпадна от Топ 20 за първи път от 10 години насам, се е прицелил във втора титла за сезона, след като през февруари спечели турнира в Мемфис.
В четвъртфиналите Родик ще се изправи срещу Хуан Монако за първи път в кариерата си. Аржентинецът, който е №7 в схемата, също записа впечатляваща победа – 6:0, 6:3 срещу японеца Кей Нишикори.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини