Давид Ферер в топ 5 след победа над Григор Димитров (видео)



18-08-2011 00:40 | Станко Димов

Григор Димитров напусна турнира от „Мастърс 1000” сериите в Синсинати, след като претърпя загуба след 6:4, 1:6, 5:7 от Давид Ферер. Двамата изиграха един луд мач, който продължи повече от два часа и половина. Гришо от своя страна имаше своите шансове да запише първия си успех над играч от Топ 10, но в крайна сметка загуби за четвърти път от състезател с подобен статут.

 

След като спечели първия сет, нашето момче пропиля куп възможности за пробив в началото на втората част, а в заключителния трети сет имаше два скрити мачбола.

При 4:4 Димитров на два пъти получи шанс да пробие сервиса на световния №6, но и в двата случая не успя. Димитров бе подкрепян и от солидна българска агитка, която въпреки негативния резултат може да бъде доволна от сърцата игра на своя сънародник.

Благодарение на победата Давид Ферер си гарантира място в трети кръг в Синсинати, а от понеделник ще се завърне в Топ 5 на ранглистата за първи път от 2008-ма година насам. Димитров пък ще трябва да се задоволи с 45 точки, а следващата спирка пред него ще бъде турнирът в Уинстън-Салем.


Григор Димитров започна спокойно и на много високо темпо двубоя. Българинът показа, че далеч не се притеснява от именития си съперник и от първите точки спечели аплодисментите на публиката. На противоположния полюс бе Ферер, в чиято игра личеше много брак. Логично на фона на показаното Григор стигна първи до точка за пробив и се възползва – 3:1.

 

В следващите няколко минути испанецът вдигна нивото си и изравни играта, но това не се отрази върху разликата в резултата. Така се стигна до 5:3, а със сервис на своя страна Гришо трябваше да затвори сета. За жалост обаче точно в този момент ръката на българина трепна и той бе пробит, при това на нула. Въпреки че загуби психологическото предимство, Димитров не се отчая и достигна до втори пробив, с който заслужено затвори сета – 6:4.


Давид Ферер започна ужасяващо втория сет и още в първия си сервис-гейм направи 4 двойни грешки. Въпреки това обаче световният №6 не допусна пробив и вместо 2:0 за Гришо, резултатът стана 1:1. Това внесе допълнителен кураж на бързоногия испанец, който незаслужено, с оглед на играта, проби Гришо и поведе с 2:1.

 

Истинска драма се разрази на корта в ответния гейм, който продължи близо 10 минути. След множество обрати и пропуснати точки за пробив, Ферер „излезе сух” и поведе с 3:1. За жалост пропуснатите възможности до голяма степен убиха настроението в играта на българина, който започна да прави грешка след грешка и до края на сета не взе гейм.


Серията от 7 поредни гейма на Давид Ферер бе прекъсната в началото на заключителната част, когато Димитров най-после изигра бърз гейм, с който изравни за 1:1. В следващите минути играта бе изключително равностойна и двамата взимаха повече от лесно подаванията си. Първият шанс за пробив се откри пред Димитров.

 

При резултат 4:4 нашето момче имаше два скрити мачбола, при това на втори сервис на Ферер, но и двата случая допусна непредизвикани грешки и не успя да осъществи решителен пробив. И както често се случва в подобни ситуации монетата се обърна на 180 градуса. При 6:5, когато сервираше за оставане в мача, Димитров допусна изоставане 0:40, спаси трите поредни мачбола, но след това допусна две грешки и сдаде мача.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини