Надал срещу Вердаско; Мъри надви Налбандян (видео)



17-08-2011 21:34 | Станко Димов

Рафаел Надал записа първата си победа в сезона на твърди кортове в САЩ, след като се справи с 6:4, 7:5 с французина Жулиен Бенето. Световният №2 се нуждаеше от час и половина, за да гарантира мястото си в третия кръг на турнира в Синсинати.

 

Въпреки чистия успех Надал показа, че е далеч от най-добрата си форма. Единственият компонент от играта си, с който испанецът може да се гордее днес бе началният удар, който особено в първия сет функционираше отлично. Един единствен шанс за пробив се откри пред Рафа в първата част и това бе достатъчно за него – 6:4.

 

През втората отново испанецът първи проби и поведе с 3:2. При 5:4 Рафа сервираше за мача, но изненадващо се пропука и допусна изравняване на резултата. Все пак последната дума бе за Надал, който с нови два гейма на сметката си заслужи поздравленията на съперника.


В спор за място на четвъртфинал Рафаел Надал ще се изправи срещу Фернандо Вердаско, който с 6:4, 6:4 надигра Микаел Лодра.

 

С победа в Синси стартира и Анди Мъри. Голямата надежда на Великобритания се справи с опитния Давид Налбандян с 6:4, 6:1. След равностойния и оспорван първи сет, Мъри тотално надигра съперника си през втората част и продължава напред.

Мъри ще играе с американеца Алекс Богомолов, който му нанесе поражение по-рано през сезона. Богомолов шокира Жо-Вилфред Цонга с 6:3, 6:4.


По-рано през деня поредната си победа записа Марди Фиш, който не случайно е лидер в US Open сериите. Първата ракета на САЩ се разправи с Николай Давиденко с 6:0, 6:2.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини