Правителството: Осигурихме голям тенис празник



28-07-2011 18:08 | Станко Димов

Двамата може би най-влиятелни мъже в България – премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Симеон Дянков разкриха, че парите за провеждането на Турнира на шампионките са осигурени. Както е известно България подписа контракт с WTA за срок от 3 години, в които „Армеец Арена” ще приема едни от най-изветсните тенисистки в света.


„За нас е голяма чест да бъдем тук. Виждате, че в условия на финансова криза инвестирахме в съоръжения, които ще се използват още много години и ще дадат възможност на спортистите ни да се изявят”, сподели премиерът Борисов.


„В спорта, след 5-10 години нещата ще бъдат различни. Сега е времето на Гришо, на Цвети да печелят титли. Ние като държава сме длъжни да им осигурим така зала. А и не само на тях, на всички наши спортисти. В събота я откриваме с волейболен мач, съвсем скоро тук ще дойдат някои от най-добрите баскетболисти на Балканите за бенефисен мач. Просто е – държавите, които инвестират в спорта винаги биват толерирани от различните федерации. Такъв е случаят и с женската тенис асоциация”, каза още Борисов.


„Парите за следващите 3 години, в които ще се провежда турнира са осигурени”, увери министър Дянков. „Надявам се, че това е само началото и че България ще се утвърди в този спорт, при това не само при жените, но и при мъжете”, каза Дянков.


На подписването на договора бе и първата ни ракета Цветана Пиронкова, която по традиция рядко говори с медиите. Този път от Tennis24.bg успяхме да изкопчим само: Залата наистина е страхотна, браво!”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини