При тотален хаос: Подписаха договора за супертурнира в София



28-07-2011 16:21 | Николай Драгиев

В многофункционалната зала "Арена София" бе подписан договорът за елитния тенис турнир на шампионките на WTA. Срокът на контракта е за три години и стартира от 2012-а година. Именно новото бижу на столицата ще приеме супертурнира.

От българска страна присъстваха премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Симеон Дянков, шефът на тенис федерацията Стефан Цветков и най-добрата българска състезателка Цвети Пиронкова. Подписът си под документа сложи и председателят на борда на директорите на WTA Стейси Аластър.

Събитието закъсня с близо час и премина при тотална липса на организация и хаос. Стигна се дотам, че Стефан Цветков трябваше да превежда думите на Аластър.

Лично финансовият министър Симеон Дянков уточни, че парите за трите издания на турнира са подсигурени. Наградният фонд за всяко едно от състезанията ще бъде около 750 хиляди долара.

По традиция турнирът се провежда в края на октомври и началото на ноември месец. В него участват някои от най-силните състезателки през календарната година. От българска страна "уайлд кард" ще получи Цветана Пиронкова.

Станко Димов




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини