Перфектен старт за Джокович в Монте Карло



09-04-2024 18:45 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович се завърна на корта с експресна победа. Сърбинът се наложи с 6:1, 6:2 над Роман Сафиулин (Русия) и се класира за третия кръг на Мастърс 1000 турнира на червени кортове в Монте Карло. Срещата продължи едва 70 минути и премина изцяло под контрола на двукратния шампион Джокович. 

За Джокович това беше първи двубой от месец насам. За последно сърбинът игра на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс, където допусна сензационна загуба в третия кръг от Лука Нарди (Италия). 

Следващият съперник на Джокович в Монте Карло ще стане известен по-късно днес от двубоя между Артур Фис (Франция) и Лоренцо Музети (Италия). Любопитен е фактът, че именно Музети отстрани Ноле в Княжеството преди 12 месеца, когато успя да го победи в три сета точно в третия кръг. 

По-рано през деня половината на Джокович до голяма степен се „разчисти“, след като заради контузия участието си в турнира оттегли Карлос Алкарас. Дуел между сърбина и испанеца беше възможен на полуфиналите. На мястото на Алкарас в основната схема влезе „щастливия губещ“ Лоренцо Сонего (Италия).  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини