Григор Димитров научи името на следващия си съперник



Григор Димитров научи името на следващия си съперник
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-04-2024 18:22 | Tennis24.bg

Сръбският тенисист Миомир Кецманович се наложи над италианеца Матео Беретини с 6:3, 6:1 на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд близо 6 милиона евро в мач, продължил само час и 13 минути.

Така той ще бъде съперник в следващата фаза на най-добрия българин Григор Димитров, който вчера надигра представителя на домакините Валентен Вашро.

Сърбинът започна по-добре мача и поведе с пробив за 2:1, но Беретини, който миналата седмица спечели турнира в Маракеш, бързо успя да спечели подаването на съперника си и да изравни. Кецманович обаче отново проби и поддържаше разлика от два гейма, като в деветия гейм също взе сервиса на италианеца и затвори частта с 6:3.

Втората част доминацията на сърбина бе още по-осезаема, като той спечели първите пет поредни гейма за 25 минути. Беретини избегна загуби на нула, но Кецманович затвори мача с 6:1. Сърбинът прекъсна серията си от четири поредни загуби, както и шест поредни загуби на турнири от "Мастърс".

Миомир Кецманович имаше пълно превъзходство във всички аспекти на играта - асове, ретури, точки на първи и втори сервис, печеливши удари и непредизвикани грешки.

До момента Димитров и Кецманович имат само един мач помежду си, като българинът спечели с 6:4, 6:2 преди три години на турнира в Акапулко, Мексико, на твърди кортове. Двамата не са се срещали на клей.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини