Сабаленка се завърна на корта с победа след личната трагедия



23-03-2024 10:00 | Tennis24.bg

Световната №2 Арина Сабаленка започна с победа участието си на тенис турнира от категория WTA 1000 в Маями, като в двубой от втория кръг надигра в два сета испанката Паула Бадоса.

За беларускинята това бе първа среща след сполетялата я трагедия в началото на седмица, когато почина нейният приятел и бивш национален състезател по хокей на лед на Беларус - Константин Колцов.

Заради случилото се имаше очаквания дори Сабаленка да се оттегли от надпреварата във Флорида, като в сряда тя заяви че "сърцето ѝ е разбито" след кончината на 42-годишния Колцов, който според полицията най-вероятно се е самоубил.

Въпреки това обаче двукратната шампионка от Australian Open намери сили да излезе на корта за мача си срещу Бадоса, като и двете тенисистки бяха облечени в черно в знак на траур.

В крайна сметка Арина Сабаленка доминираше в двубоя и напълно заслужено спечели с 6:4, 6:3 за 84 минути игра, а след загубата Паула Бадоса поздрави своята съперничка за смелостта изобщо да изиграе срещата.

"Тя е много силна жена, много силна личност. Това се вижда на корта. Познавам я и извън терена и това не ме изненадва. Знаех, че тя играе много добре, по-добре от обикновено. Пожелавам ѝ най-доброто, ще видим дали ще стигне далеч в турнира", коментира испанката.

В мач от третия кръг Сабаленка ще се изправи срещу украинката Ана Калинина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини