Бадоса преди двубоя със Сабаленка: Дано намери сили отнякъде, ситуацията е много тежка



20-03-2024 17:50 | Tennis24.bg

Паула Бадоса сподели, че ще се чувства „некомфортно“ когато излезе на корта срещу най-добрата си приятелка Арина Сабаленка в четвъртък. Двете ще се срещнат в двубой от втория кръг на турнира в Маями броени дни смъртта на приятеля на Сабаленка.

Бившият хокеист Константин Колцов почина в понеделник, а според полицията в Маями става въпрос за „очевидно самоубийство“.

Въпреки личната трагедия, световната №2 Арина Сабаленка не оттегли участието си в турнира и се очаква да излезе на корта срещу Бадоса в четвъртък.

„Това е много трудна ситуация. Вчера разговарях с нея. Тази сутрин се чухме отново. Знам цялата история и всичко, което се е случило“, коментира Бадоса.

 „За мен също всичко е шокиращо и не е никак лесно да премина през това. В крайна сметка тя е най-добрата ми приятелка и не искам да страда. Ситуацията е много трудна“, добави Бадоса.

В професионалната си кариера Колцов бе част от олимпийския отбор на Беларус по време на зимните игри през 2002 г. и 2010 г. Освен това той има и 3 сезона в НХЛ с екипа на Питсбърг Пингуинс.

Полицията в Маями обяви в свое комюнике, че „няма съмнения в конкретен човек и заподозрян“ след смъртта на Колцов.

„Няма да коментирам повече темата. Както казах, тя (Сабаленка) е най-добрата ми приятелка. Тя е силна жена. Мисля, че ще успее да намери сили отнякъде. Надявам се да направим добра битка на корта“, каза още Бадоса.

В първия кръг испанката победи в три сета Симона Халеп, която се завърна на корта след близо двугодишно отсъствие заради наказание за употреба на допинг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини