Сензацията е факт: 20-годишен италианец отстрани Джокович



12-03-2024 10:12 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович изненадващо напусна Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс, след като беше отстранен от играещия като "щастлив губещ" Лука Нарди с 4:6, 6:3, 3:6. Нарди ще срещне в четвъртия кръг американеца Томи Пол.

В момента на 123-о място в подреждането на АТР, италианецът се превърна в най-слабия опонент, побеждавал Джокович на турнир от АТР 1000 Мастърс сериите или Голям шлем.

Нарди направи 6 аса в мача, завърши 16 уинъра в последния сет, срещу само два на петкратния шампион от турнира Джокович, който има 98 победи в Тура, от които 24 в Шлема. А 36-годишният сърбин не беше играл на тези кортове от 2019-а година, след което не беше допуснат от американските власти заради отказ да се съобрази с американските изисквания за превенция срещу КОВИД-19.

Докато Джокович беше необичайно небрежен, Нарди беше остър при сервисите и върнатите топки. След края на мача 20-годишният италианец не можеше да си намери място от радост, след като е победил тенисист, който е бил негов идол.

"Не знам как си сдържам нервите и сега, и по време на срещата. Мисля, че се случи някакво чудо, защото аз съм едно момче на 20 години. Намирам се на място след 100-ото в ранглистата и да победя Новак?! Леле, луда работа е", радваше се Нарди.

Самият Джокович прие поражението доста спокойно и го обясни философски пред публиката: "Всичко е наред. Ти много добре знаеш, че това е част от спорта. Трябва да го приемеш за нормално. Понякога биеш, понякога губиш. Но повече съм изненадан от моето ниво на игра, което беше наистина, наистина лошо. А той нямаше какво да губи и показа качества, че може да стане страхотен играч", завърши Джокович.

Томи Пол, който ще трябва да спре намиращия се на върха на щастието Лука Нарди, стигна до четвъртия кръг след 6:4, 6:4 над Юго Юмбер (Франция).

Първата ракета на Великобритания Камерън Нори е другата звезда, която изненадващо трябваше да се прости с участието си. Той беше сразен от френския ветеран Гаел Монфис с 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:3. Нори беше спечелил първия сет с тайбрек, след което поведе с 3:0 гейма във втория и по всичко изглеждаше, че ще се класира. Но настъпи рязък срив в играта му от този момент нататък.

Монфис показа невероятно представяне в тайбрека на втория сет, който спечели точка със сервис под мишница, преди да спечели сета в края на зашеметяваща серия от 31 удара.

37-годишният Монфис вложи и доста емоция в мача, предизвиквайки публиката да го подкрепи със себераздаването си. Сега той чака Каспер Рууд, който отстрани на същия етап от турнира Артур Филс, 19-годишен французин. Рууд спечели без особени трудности с 6:2, 6:4.

Намиращият се на 7-о място в ранглистата на турнира Холгер Руне (Дания) се справи с Лоренцо Музети (Италия) с 6:2, 7:6 (5). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини