Шампионът Алкарас с перфектен мач, Рубльов отпадна



11-03-2024 08:15 | Станко Димов

Шампионът от миналата година Карлос Алкарас се класира за IV кръг (осминафинали) на първия за сезона Мастърс 1000 турнир в Индиън Уелс, САЩ. Вторият поставен испанец записа успех в два сета над Феликс Оже-Алиасим, в отделните части 6:2, 6:3, като за втора поредна година отстранява канадеца в турнира. 

За Алкарас това беше 8-ма последователна победа в турнира. „Мисля, че той не успя да спечели достатъчно точки на свой сервис, а това е основното му оръжие. Успях да върна в корта почти всеки начален удар. Освен това в играта от основната линия имам предимство спрямо него. Бях агресивен и почти не допуснах грешки. Това беше почти перфектния мач за мен“, коментира след срещата Алкарас. 

В спор за място на четвъртфиналите Алкарас ще срещне Фабиан Марожан, откогото изненадващо загуби на Мастърс 1000 в Рим миналия сезон. 

За IV кръг в Пустинята се класира и Стефанос Циципас, който записа чист успех в два сета – 6:3, 6:3, над представителя на домакините Франсис Тиафо. Следващият опонент на Циципас ще бъде Иржи Лехечка, който малко очаквано отстрани Анрей Рубльов – 6:4, 6:4.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини