17 поредна победа за Яник Синер



11-03-2024 10:29 | Станко Димов

Яник Синер продължава с впечатляващото си представяне от последните няколко месеца. Италианецът записа 17-ата си последователна победа в тура, след като се наложи с 6:3, 6:4 над Ян-Ленард Щруф и се класира за IV кръг (осминафинали) на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс. 

„Опитах се да играя със самочувствие и да сервирам добре, когато съм поставен под напрежение. Точно това и направих“, коментира Синер след срещата. 

От началото на 2024 г. италианецът няма загуба (14-0). Той спечели титли от Australian Open и Ротердам, като при ново силно представяне тази седмица може да се изкачи до №2 в ранглистата. В спор за място на четвъртфиналите Синер ще срещне един от представителите на домакините Бен Шелтън.

Синер се поздрави с успеха след 74 минути игра, като отрази всички 3 точки за пробив, които се откриха пред Щруф. В същото време 22-годишният италианец успя по веднъж на сет да се справи с началния удар на германеца. 

По-рано през деня с победа се поздрави и №10 в схемата Алекс Де Минор, който се наложи със 7:5, 6:0 над Александър Бублик. Австралиецът затвърди отличната форма, в която се намира в последните седмици, след като достигна до финала в Ротердам (загуби от Синер) и триумфира в Акапулко. 

В спор за място на четвъртфиналите Де Минор ще срещне Александър Зверев, който също записа успех в два сета – 7:6 (7), 6:3 над №27 в схемата Талон Грийкспоор. 

Зверев, който се класира за IV кръг в Индиън Уелс за четвърти път в кариерата си, отрази два сетбола в тайбрека на първата част.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини