Зверев пречупи Алкарас в супер мач, полуфиналите при мъжете са ясни



24-01-2024 16:34 | Tennis24.bg

Александър Зверев постигна впечатляваща победа с 6:1, 6:4, 6:7(2), 6:4 над Карлос Алкарас в четвъртфиналите на Australian Open.

Шестият в схемата Зверев показа тенис на най-високо ниво и изигра един от най-добрите си мачове за последните години. Олимпийският шампион затвори двубоя за 3 часа и 8 минути и за втори път в кариерата си след 2020 година ще играе на полуфиналите в Мелбърн. Той можеше да стори това и много по-рано, но допусна пробив, когато сервираше за спечелването на мача в третия сет.

За олимпийския шампион това е пета победа в осем мача срещу Алкарас. На полуфиналите той ще срещне съперник, когото познава още по-добре - Даниил Медведев. Германецът и руснакът имат 18 мача помежду си, в които Медведев води с 11:7 победи.

„Изключително щастлив съм да бъда на този етап от турнира. С Даниил Медведев се познаваме повече от добре, много пъти ме е побеждавал. Надявам се да се представя на ниво и в този двубой. Благодаря на публиката в Австралия, която винаги се е отнасяла много уважително към всеки един играч“, коментира в интервюто на корта щастливият победител Зверев.

В другия полуфинал при мъжете ще се срещнат Новак Джокович и Яник Синер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини