Урок по оцеляване от Даниил Медведев



24-01-2024 09:21 | Tennis24.bg

Даниил Медведев победи Хуберт Хуркач със 7:6(4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4 в мач от четвъртфиналите на Australian Open, с което руснакът стигна за трети път в кариерата си до топ 4 на турнира.

Медведев, който загуби два финала в Мелбърн, игра почти четири часа срещу поставения под номер 9 Хуркач, а в следващия кръг ще срещне испанеца Карлос Алакарас или германеца Александър Зверев в битка за място на финала. 

Хуркач, който стигна едва за втори път в кариерата си до четвъртфиналите в турнир за Големия шлем, до днес бе с положителен баланс в срещите си с Медведев. Той успя на два пъти да заличи пасив от един сет, но в същото време спечели само пет от 15-те си възможности за пробив.

Медведев пък бе безгрешен в последния сет. Той проби подаването на Хуркач в седмия гейм, след което го защити с допълнителни разигравания на собствен сервис. В десетия гейм Медведев спечели на нула и вкара първия мачбол за крайното 6:4.

"Напълно изтощен съм", заяви след мача Медведев, който във втория кръг игра петсетов маратон до ранните часове на деня.

"В четвъртия сет вече знаех, че няма как да спечеля, ако не играя на върха на възможностите ми. Правех каквото мога, защото загубата ме изпращаше у дома. Радвам се, че успях да стигна до тази победа и съм много доволен от начина, по който отиграх мачпойнта".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини