Манарино спечели осмото издание на Sofia Open



11-11-2023 17:40 | Станко Димов

Поставеният под №2 в основната схема Адриан Манарино спечели осмото издание на Sofia Open. Пред погледа на 7 800 зрители в „Арена София“, французинът победи на финала Джак Дрейпър (Великобритания) с 2:1 сета, в отделните части 7:6 (6), 2:6, 6:3 след 2:16 часа игра.

Титлата е пета (5-10) в кариерата на Манарино и трета за сезона (след Нюпорт и Астана), като ще му осигури най-добро лично класиране в ранглистата (досегашното постижение бе №22 през 2018 г.) след 7-ото му участие на Sofia Open.

За Дрейпър това беше първо участие на финал в АТП Тура. Преди двубоя за трофея на Sofia Open 21-годишният англичанин беше в серия от 9 последователни победи (5 на Чаланджър в Бергамо (Италия) предишната седмица и 4 в София).

Двубоят започна с пробив на сметката на Манарино, но Дрейпър отговори моментално и с рибрейк изравни резултата – 1:1. Следващите 10 гейма минаха под доминация на сервиращите и в тях не се стигна до нито една точка за пробив. Така изходът на сета се реши в тайбрек, в който Манарино се наложи с 8:6 точки, реализирайки втория си сетбол.

С пробив, този път за Дрейпър, започна и вторият сет. 21-годишният тенисист успя да затвърди преднината си, а в петия гейм направи нов брейк, с който на практика си подпечата успеха в сета, който затвори с гейм на 0 за 6:2.

Във финалния сет Манарино стигна първи до точка за пробив, която успя да реализира и поведе с 4:2 гейма, след което затвърди с гейм на 30, доближавайки се максимално близо до успеха. Сервирайки за двубоя Манарино трябваше да спасява две последователни точки за пробив, но Дрейпър „помогна“ с няколко непредизвикани грешки, последната от които му коства загубата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини