Мико: Няма такава държава! Случилото се през последните дни е прецедент в спорта



13-10-2023 15:04 | Tennis24.bg

Националът на България за Купа "Дейвис" и член на Управителния съвет на БФ Тенис Димитър Кузманов коментира причините, поради които България отказа да приеме домакинството на турнир от АТП.

Вчера българската федерация по тенис съобщи, че поради обстоятелства извън нейния контрол отказва домакинството на турнира АТР 250 Sofia Open, планиран за периода 4-11 ноември.

От БФТ спечелиха правото да организират надпреварата, която трябваше да се състои в Тел Авив, но беше отменена след нападението на терористичната организация "Хамас" срещу цивилното население в Израел и последвалите военни действия в страната. Въпреки това, от българската федерация бяха принудени да откажат престижната надпревара поради заетостта на зала "Арена София" заради втория тур на кметските избори.

Според Кузманов, това е пропусната възможност за реклама на страната и за развитието на спорта.

"Няма такава държава! Не знам какво да напиша и не знам какво да кажа. Разочарование, срам и гняв заемат еднакъв връх в съзнанието ми. Мисля, че това, което се случи през последните два дни, е прецедент в спорта. Като член на Управителния съвет на БФТенис искам да кажа, че федерацията направи всичко възможно това събитие да се проведе. Изпуснахме невероятна възможност предоставена ни от АТП, изпуснахме една от най-важните възможности за реклама на държавата по света (над 800 милионна телевизионна аудитория), изпуснахме бъдещи инвеститори в страната, но най-важното изпуснахме възможността спортът в България да се развива. Седя и си мисля, какво щеше да стане ако въпросните бюлетини се брояха в "Асикс Арена", НДК или зала "Универсиада"?", написа Кузманов в профила си във Фейсбук.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини