ЦИК държи ключа за провеждането на Sofia Open



12-10-2023 12:42 | Tennis24.bg

Българската федерация по тенис заявява, че провеждането на турнира АТР 250 Sofia Open е поставено под огромен риск. Във вторник страната ни бе избрана за домакин на надпреварата, която първоначално бе планирана да се проведе от 4 до 11 ноември в Тел Авив. В максимално кратки срокове БФТ получи всички необходими разрешения. Големият проблем е свързан с наличността на „Арена София" – единственото съоръжение, което може да приеме Sofia Open.

На 5 ноември в „Арена София" е предвидено да се извършва броенето на гласовете от евентуалния балотаж на кметските избори в София. БФТ напомня, че през 2022 г. ситуацията бе сходна. В деня на финалния мач между Марк-Андреа Хюслер и Холгер Руне в България се проведоха парламентарни избори. Броенето тогава се осъществяваше в „Асикс Арена", каквото предложение бе отправено и сега към всички държавни институции, от които очакваме отговор в най-кратки срокове.

Държим да информираме верните тенис фенове в България, тенисистите и клубовете, че решението дали ще има Sofia Open е в Централна избирателна комисия. Тя трябва да прецени дали може да използва друга зала за преброяване на гласовете прие вентуален балотаж в кметската надпревара.

Благодарим на ATP за доброто съдействие. Ще ви информираме в рамките на деня за резултата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини