Джокович, Алкарас и Надал са фаворитите на Ролан Гарос 2023 според WINBET



21-04-2023 18:19 | Tennis24.bg

Откритото първенство на Франция през 2023 г. ще се проведе от 28 май до 11 юни. Ролан Гарос е вторият турнир от Големия шлем за годината и се очаква с огромен интерес. В Париж ще пристигнат най-добрите тенисисти, като вече са ясни и големите фаворити. Букмейкърът WINBET дава минимално предимство на Новак Джокович спрямо Карлос Алкарас, като в топ 3 на вероятните победители в турнира е и рекордьорът по трофеи от състезанието - Рафаел Надал.

След направена winbet регистрация онлайн може да направите залози на Ролан Гарос за предстоящия турнир. Хазартният оператор предлага коефициенти за дългосрочен победител, а ще има и пазари за всеки един от мачовете при мъжете и жените след началото на надпреварата.

Голямата звезда на турнира – Рафаел Надал, щеше да бъде абсолютен фаворит да го спечели през 2023 г., ако не бяха проблемите му с контузии. Надал не започна сезона на клей, като пропусна турнирите в Монте Карло, Барселона и Мадрид. Не е ясно дали испанецът ще участва и на турнира в Рим – последният Мастърс преди Ролан Гарос. Ако Рафа не се възстанови, може да не вземе участие и на Откритото първенство на Франция. Надал е легендата на турнира с 14 спечелени титли в Париж. Кралят на Клея ще има трудности да добави нов трофей от Ролан Гарос предвид настоятелността на Карлос Алкарас и други млади тенисисти като Стефанос Циципас и Яник Синер, но все пак е сред големите фаворити за спечелването на турнира в спортната секция на winbet. Рафа Надал срази Каспер Рууд във финала на Ролан Гарос миналата година и всички се надяват да излезе да защитава титлата си.

Сънародникът му Карлос Алкарас е сред претендентите да спечели турнира. Преди година младият испанец отпадна на 1/4-финалите от Александър Зверев. Алкарас, който счупи редица рекорди през 2022-ра, също имаше проблеми с лека травма в началото на тази година. Шампионът от US Open ще бъде пределно амбициран да докаже класата си на клей на Ролан Гарос. Алкарас има всички необходими оръжия още през тази година да спечели турнира. Той вече е побеждавал световните звезди в тениса, а и самият той покори върховете на световната ранглиста, така че няма да бъде изненада, ако вдигне купата в Париж през месец юни.

22-кратният шампион на турнири от Големия шлем - Новак Джокович, e печелил само два пъти трофея от Ролан Гарос - през 2016 и 2021 г. Сърбинът ще се надява с триумф в Париж да дръпне пред Рафаел Надал в големите трофеи, като двамата имат по 22 до момента. Джокович не обича да играе на клей и това е най-слабата му настилка, за което говорят и резултатите. Той обаче има невероятна психика и може да победи всеки един съперник, ако е напълно здрав.

В букмейкъра WINBET виждаме и имената на Стефанос Циципас, Каспер Рууд, Яник Синер и Холгер Руне като скрити фаворити за трофея. Играчи като Даниил Медведев, Андрей Рубльов и Матео Беретини са доста по-назад в листа с претенденти. WINBET не дава никакви шансове на най-добрия български тенисист Григор Димитров, който е оценен с 151.00 коеф. да триумфира с титлата на Ролан Гарос през 2023 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини