Джокович се завърна с гръм и трясък на любимия си корт



17-01-2023 15:56 | Станко Димов

Новак Джокович се завърна на Откритото първенство на Австралия! След като не му беше позволено да участва през 2022 г., сега 9-кратният шампион отново е в битката за трофея и направи първата крачка по убедителен начин – 6:3, 6:4, 6:0 срещу Роберто Карбайес Баена. Особено убедителен сърбинът бе в третия сет, в който загуби общо 4 точки!

„Невероятна атмосфера, благодаря на всички. Благодаря, че ме приехте топло, това беше моята мечта – да бъда отново на централния корт в Австралия, където постигнах най-големите успехи в кариерата си. Това е най-специалният корт за мен. Благодаря ви“, бяха първите думи на развълнуваният Джокович след голямото завръщане в Мелбърн. 

„Тук се чувствам все по-комфортно, може би това е причината да спечеля толкова много мачове на този корт. Ако трябва да избирам един корт и условия във вечерна сесия – ще кажа „Род Лейвър Арена. Мога да играя тук цяла нощ“, каза още Джокович.

Сърбинът е в преследване на рекордна 10-та титла в Австралия. Ако спечели трофея, то той ще се завърне и на върха на ранглистата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини