Рубльов не остави шанс на Тийм в брутална жега на корта



17-01-2023 09:33 | Станко Димов

Андрей Рубльов победи за пети пореден път Доминик Тийм в един от най-очакваните двубои от първия кръг на Australian Open. В отделните части руснакът се наложи с 6:3, 6:4, 6:2 за малко повече от два часа игра.

Както се очакваше, Рубльов доминира в срещата с мощна игра от сервис и форхенд. Той успя да вземе първите два сета след късни пробиви, а в третия доминира тотално и не постави под въпрос продължаването си напред в турнира. 

„Никога не е лесно когато видиш, че още в първия кръг трябва да играеш срещу Доминик Тийм“, коментира Рубльов след срещата. „Ние наистина сме добри приятели. Знам, че той не минава през лесен период и просто му желая всичко най-добри в бъдеще. Надявам се да се завърне към най-добрия си тенис възможно най-скоро“. 

В бруталната горещина на „Джон Кейн Арена“, Рубльов успя да запише сравнително бърз успех. „Беше супер горещо и съм доволен, че успях да затворя двубоя в три сета и да спестя енергия за следващия ми двубой“, каза руснакът. Той приключи срещата с 33 печеливши удара на сметката си. 

Във втория кръг Рубльов ще срещне Емил Руусувуори или квалификанта Макс Пърсел. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини