Андреас Сепи с първа титла след финал-пародия в Ийстбърн



18-06-2011 22:58 | Николай Драгиев

Андреас Сепи спечели своята първа титла на ниво ATP. Той донесе и първи успех на Италия от 2006 година насам. За целта Сепи победи Янко Типсаревич във финала на турнира AEGON International в Ийстбърн със 7:6, 3:6, 5:3 и отказ на противника.

Сепи може да се поздрави и с успех във финала на двойки, където негов партньор е Григор Димитров. Заради тъмнината обаче финалният двубой ще се играе в неделя.

Двубоят между Сепи и Типсаревич продължи над два часа и половина. Особено в решителния трети сет се превърна в пародия, главно заради поведението на сърбина.

Типсаревич настояваше срещата да бъде прекратена заради тъмнината. След като това не се случи той започна да играе симулативно и дори изостана в резултата с 0:4. За кратко събитията на корта бяха прекратени заради дъжд, а Типсаревич не спираше да спори със съдията и официалните лица.

Това изглежда разконцентрира Сепи и той допусна куп грешки и резултатът бързо стана 3:4. Типсаревич трябваше да сервира за 4:4, но в едно от разиграванията получи разтежение и по особено драматичен начин се строполи на корта.

След медицинска помощ и съвети от неговия треньор да забави максимално играта, Типсаревич все пак се върна за още няколко точки на корта. Той обаче допусна пробив за 3:5 и по доста неприятен за Сепи начин се отказа 3 точки преди края на сета.

Така 26-годишният Типсаревич, който от следващата седмица за първи път ще влезе в топ 30, отново остава без нито една титла на АТР. Той загуби още един финал през годината - в Делрей Бийч.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини