Марион Бартоли с първа титла на трева



18-06-2011 22:36 | Николай Драгиев

Бившата финалистка на Уимбълдън Марион Бартоли спечели титлата на турнира AEGON International в Ийстбърн. Французойката победи с 6:1, 4:6, 7:5 Петра Квитова (Чехия) и така се поздрави с първа титла на трева и втора в категорията Premier.

Бартоли бе на път да постигне много лесна победа, повеждайки с 6:1, 3:1, но левичарката Квитова успя да почти да обърне развитието на мача, докарвайки нещата до трети сет.

Все пак в края на срещата Бартоли направи решителен пробив в последния възможен момент преди тайбрек и спечели със 7:5.

Разбира се успехът на Бартоли бе подпомогнат и от колосалните 41 непредизвикани грешки на Квитова, която също така пласира и 40 печеливши удара.

Това е общо шеста титла за Бартоли и първа на трева. В хода на турнира тя дори се наложи да спаси мачбол срещу Луцие Шафаржова още в първи кръг.

На Бартоли се наложи да спечели два мача за деня. Първо тя победи с 6:3, 6:1 Сам Стосър, а Квитова се справи със 7:6, 4:2 и отказ на Даниела Хантухова.

"Това е страхотен успех за мен, като се има предвид че 7 състезателки от топ 10 бяха тук, а също и сестрите Уилямс," заяви Бартоли.

"Условията бяха тежки, трудно е да се бориш срещу вятъра. Аз съм доволна от представянето си - това бе добра подготовка за Уимбълдън," коментира Квитова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини