Лоренцо Сонего с летящ старт на Sofia Open



28-09-2022 13:55 | Tennis24.bg

Лоренцо Сонего запиша успешен дебют на Sofia Open 2022. В среща от първия кръг на основната схема, италианецът се наложи с 6:3, 6:4 над Бернабе Сапата Мирайес (Испания) след малко повече от час игра на централния корт в „Арена Армеец“. 

За родения в Торино тенисист това беше шеста последователна победа в световния тур, при това без да загуби сет! Сонего пристигна в София като шампион от турнира в зала в Мец (Франция) от миналата седмица. 

Ранен пробив в първия и късен във втория сет се оказаха достатъчни на Сонего да запише успешен дебют в софийския турнир.

„Много съм доволен от представянето си. Играх агресивно, показах най-доброто от себе си“, каза в интервюто на корта Сонего. „Сапата е стена. Ключът днес беше да сервирам много добре и точно това направих. Бях вариативен при начален удар“, добави италианецът, който не позволи на Сапата Мирайес да стигне дори до една точка за пробив. 

На осминафиналите Сонего ще играе с №5 в схемата Холгер Руне (Дания), който на старта се наложи след два тайбрек-сета над Тим ван Райтхофен (Нидерландия). 

За втория кръг на Sofia Open 2022 се класира и Марк-Андреа Хюслер. Представителят на Швейцария се наложи с 6:4, 6:4 над преминалия през квалификациите Жофри Бланкано (Франция). Следващият опонент на Хюслер ще бъде вторият поставен Пабло Кареньо Буста (Испания).  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини