Фонини се провали в дебюта си на Sofia Open



28-09-2022 01:10 | Tennis24.bg

Александър Вукич записа мечтан дебют на Sofia Open 2022. Австралиецът се наложи със 7:6 (11), 7:5 над Фабио Фонини (Италия) в последния двубой от програмата за деня. Фонини има за какво да съжалява, след като в тайбрека на първата част не успя да реализира цели 6 сетбола, 3 от които последователни. За Вукич пък това е първа победа в световния тур от февруари насам. На осминафиналите той ще срещне победителя от двубоя Фернандо Вердаско (Испания) – Николоз Басилашвили (Грузия).

„Ключът беше спечелването на първия сет. Губих 3:6 в тайбрека, но имах късмет да го спечеля. Пристигнах в София от САЩ и все още не съм напълно аклиматизиран с часовата разлика. Тук много ми харесва, чувствам се отлично“, каза в интервюто на корта щастливият победител.

В първия сет двамата си размениха по пробив и така се стигна до тайбрек, в който пред Фабио Фонини се откри отлична възможност да се поздрави с успех. Опитният италианец започна силно и поведе с 6-3 точки, но пропусна три последователни сетбола. Впоследствие пред Фонини се откриха още 3 сетбола, но и те не бяха материализирани. За сметка на това Вукич затвори сета с 13-11 точки, реализирайки третия си сетбол. Първата част продължи повече от час.

Първи удар във втората част нанесе Фонини, който успя да пробие за 2:1. Австралиецът обаче моментално отговори на предизвикателството и с рибрейк изравни за 2:2.

Сервирайки за втори тайбрек, Фонини допусна нов пробив, приключвайки срещата с две последователни двойни грешки.

Участието на италианеца ще продължи в надпреварата на двойки, където заедно със сънародника си Симоне Болели са водачи в схемата и на четвъртфиналите ще играят с българите Александър Донски и Александър Лазаров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини