Кириос отстрани още един американец във Вашингтон



04-08-2022 10:04 | Tennis24.bg

Ник Кириос ще трябва да победи трима тенисисти от САЩ, за да стигне до четвъртфиналите на турнира на твърди кортове във Вашингтон. След като се справи с Маркос Гирон на старта, шампионът от 2019 г. отстрани във втория кръг 14-ия поставен Томи Пол след 6:3, 6:4. 

По този начин Кириос си осигури сблъсък с Рейли Опелка в четвъртък, а залогът ще бъде място сред осемте най-добри в турнира. 

„Когато играя срещу Томи винаги се стремя да намеря най-добрите си удари“, каза след срещата Кириос, който записа успех над този съперник и на турнира в Хюстън през април. 

Австралиецът отрази всички 4 точки за пробив, пред които стигна неговия опонент по време на дуела им от вечерната сесия. В същото време той успя общо на три пъти да пробие началния удар на Пол, което се оказа достатъчно, за да се поздрави с успех. 

По-рано през деня Рейли Опелка наниза 28 аса при успеха с 6:7 (6), 6:4, 6:4 над сънародника си Денис Кудла. Опелка води с 2:0 победи над Кириос. Освен това американецът не е загубил двубой у дома от турнира в Маями насам (14-3), като успя да спечели титлите в Далас и Хюстън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини