Кириос се завърна победоносно във Вашингтон



03-08-2022 10:59 | Станко Димов

Ник Кириос се завърна на корта в столицата на САЩ Вашингтон с победа. В среща от първия кръг на местния АТП 500 турнир, австралиецът се наложи с 6:3, 6:2 над Маркос Гирон за по-малко от час игра. Срещата беше равностойна до 3:3 в първия сет, след което Кириос превключи на по-висока предавка и диктува изцяло темпото на игра до края на срещата. За Кириос това беше първи двубой на единично от загубата от Новак Джокович на финала на Уимбълдън. 

„Започнах срещата малко бавно. Определено условията за игра тук са доста по-различни“, коментира австралиецът след срещата. „Бях и малко нервен. Спечелих турнира през 2019 г., видях името си корта, но в същото време си спомних колко слабо се представих тук миналата година – загубих в първия кръг и като цяло преминавах през много тежък етап от живота ми“. 

„Щастлив съм да бъда отново тук с моя екип. Получавам изключителна любов и поскрепа от публиката, която искам да зарадвам с добър тенис“. 

Кириос завърши срещата с 12 аса и спечелени 82% от разиграванията след първия сервис (28/34). Освен това той спази традицията и се допита до фен къде да сервира при мачбол. 

Във втория кръг Кириос ще премери сили с още един представител на домакините - №14 в схемата Томи Пол. В третия кръг пък е възможен сблъсък с друг американец – Рейли Опелка. 

Кириос ще се опита да спечели първа титла на единично за годината. Той вече спечели две на двойки – на Australian Open и миналата седмица в Атланта, като и в двата случая си партнира със сънародника си Танаси Кокинакис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини