Серина Уилямс в една половина с Швьонтек (жребий)



24-06-2022 15:28 | Tennis24.bg

Бившата №1 в света Серина Уилямс ще играе с Армони Тан (Франция) в първия кръг на Уимбълдън. 

40-годишната американка, която е седемкратна шампионка в турнира, се завръща на корта за първия си мач на единично от една година.  При победа тя ще срещне във втория кръг сънародничката си Кристина Макхейл или поставената под номер 32 в схемата Сара Сорибес Тормо от Испания. В третия кръг е възможен сблъсък между две бивши водачки в световната ранглиста като Уилямс и чехкинята Каролина Плишкова, която е номер 6 в схемата.

Водачката в ранглистата Ига Швьонтек изтегли благоприятен жребий за старта на турнира. Полякинята, която е в серия от 35 поредни победи, ще играе в първия кръг с хърватската квалификантка Яна Фет. Във втория кръг нейна съперничка може да бъде черногорката Данка Ковинич или британката Сонай Картал.

Доста по-лека се очертава долната половина при дамите. Там поставената под номер 2 Анет Контавейт  ще започне с мач американката Бернарда Пера. Номер 3 в схемата Онс Жабюр от Тунис стартира с мач с шведката квалификантка Мирям Бьорклунд. Номер 5 в схемата Мария Сакари от Гърция ще играе с Зоуи Хайвс от Австралия на старта, а шампионката за 2018 година Ангелик Кербер  ще играе в първия кръг със специалистката на двойки Кристина Младенович.

Мачовете от основната схема започват в понеделник, 27 юни. Шампионите на единично при мъжете и дамите ще получат по 2 милиона паунда. 

ОСНОВНА СХЕМА ДАМИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини