Надал в една половина с Беретини, Джокович е водач в схемата



24-06-2022 13:29 | Tennis24.bg

Шампионът от последните 3 издания на Уимбъдън Новак Джокович е водач в схемата на тазгодишното издание на надпреварата в Лондон. Това стана възможно, след като световният №1 Даниил Медведев получи забрана да участва в турнира, а подгласникът му в ранглистата Саша Зверев се възстановява от операция на глезена. 

В първия кръг Джокович ще срещне тенисист от Южна Корея – Соонво Квон. При успех във втория кръг белградчанинът ще се изправи срещу спечелилия двубоя Танаси Кокинакис – Камил Майхжак. Първият поставен, когото Джокович може да срещне е сънародникът му Миомир Кецманович, като дуел между двамата е възможен в третия кръг. 

В половината на Джокера попаднаха още Карлос Алкарас, Григор Димитров, Хуберт Хуркач и др. 

Поставеният под №2 в схемата Рафаел Надал, който спечели първите два турнира от Големия шлем през сезона, ще започне участието си на Уимбълдън с двубой срещу аржентинеца Франсиско Черундоло. При победа във втория кръг Матадора ще срещне Сам Куери или Рикардас Беранкис. Първият поставен, който излиза на пътя на Рафа е Лоренцо Сонего, като подобен дуел е възможен в третия кръг. 

В половината на Надал попадна Матео Беретини, който е финалист от Уимбълдън от миналата година, както и шампион от подгряващите надпревари в Щутгарт и Куинс Клъб. В първия кръг италианецът ще има за съперник коварен съперник – Кристиан Гарин. При победа Беретини ще срещне във втория кръг Юго Грание или Марк-Андреа Хюслер. 

Двубой Новак Джокович - Рафаел Надал е възможен само на финала. Уимбълдън 2022 започва в понеделник. Шампионът тази година ще прибере чек на стойност 2 милиона паунда.

ОСНОВНА СХЕМА МЪЖЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини