Следващият съперник на Григор пази лоши спомени от Индиън Уелс



14-03-2022 14:23 | Tennis24.bg

Александър Бублик записа една от най-престижните победи в кариерата си, налагайки се със 7:6 (9), 6:3 над бившия №1 в света Анди Мъри в среща от втория кръг на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс. 

За 24-годишния представител на Казахстан това е дебютно участие в основна схема в Индиън Уелс, а победата над 10-години по-възрастния шотландец определено е специална. 

„Страхотно е да побеждаваш тук. Това наистина е тенис раят. Да победя Анди, ако той беше на моите години, щеше да бъде изключително трудно“, каза Бублик в интервюто на корта. 

„Беше велика битка. Разбира се, че да спечеля тайбрека на първия сет с 11-9 означаваше много за мен“, каза още Бублик, който в третия кръг ще срещне Григор Димитров. 

„Имам трудни отношения с турнира в Индиън Уелс. Не бях идвал тук от 4 години. Счупих си глезена тук, което беше първата ми сериозна контузия. В следващите години не успявах да дойда…Но, успях да се справя днес и съм доволен от победата“.

Бублик води с 2-1 победи в преките двубои с Григор Димитров. Последната им среща беше на Мастърс 1000 турнира в Синсинати, а българинът се наложи в два сета. 

Победителят от двубоя Димитров – Бублик ще срещне на осминафиналите Диего Шварцман или Джон Иснър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини