Григор Димитров се завърна на победния път в Индиън Уелс



14-03-2022 07:12 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за III кръг на откриващия турнир от сериите "Мастърс" за 2022 г. - в Индиън Уелс (САЩ). Световният №35 се възползва от получения шанс да стартира директно от II кръг и елиминира Джордан Томпсън (Авл) в два сета - 7:6 (3), 6:2. 

30-годишният Димитров, който зае мястото в схемата на недопуснатия в Съединените щати заради липса на ваксина срещу коронавирус №2 Новак Джокович, поведе с пробив в седмия гейм на първата част, но още в осмия позволи рибрейк. Ситуацията се повтори и в началото на тайбрека - Григор осъществи минипробив в сервиса на 27-годишния австралиец, но загуби второто си подаване с двойна грешка. Последва такава и от страна на Томпсън, което откри пътя на българина към успеха в сета след още един минипробив и уинър при втория сетбол след 1:04 ч. игра.


Втората част приключи само за 37 минути, след като Григор заигра с повече настроение и пласира редица фантастични удари за радост на публиката, сред която имаше и сериозна българска агитка. Хасковлията проби в четвъртия гейм и затвърди за аванс от 4:1, а при 5:2 стигна до два мачбола на посрещане и затвори срещата още с първия от тях.


На 1/16-финалите Димитров ще срещне Александър Бублик (Казахстан), който елиминира Анди Мъри (Великобритания) също в два сета - 7:6 (9), 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини