Рубльов срещу Хуркач на полуфиналите в Дубай



24-02-2022 17:27 | Tennis24.bg

Андрей Рубльов увеличи серията си от последователни победи на 7, след като надви с 2:6, 6:3, 6:1 Макензи Макдоналд на четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Дубай. Руснакът демонстрира силна форма в последните седмици, достигайки до полуфиналите в Ротердам и печелейки титлата в Марсилия. 

Ключови за днешния успех се оказа първите два гейм през втората част, в които Рубльов отрази общо три точки за пробив. След това руснакът „натисна газта“ и бе почти безпогрешен до края на двубоя. 

„Просто се опитвах да се боря и да видя какво ще се случи“, каза руснакът в интервюто на корта. „При 2:2 във втория сет успях да го пробия и започнах да играя по-добре. Това промени двубоя. Записах страхотен резултат и вече очаквам с нетърпение следващия ми двубой. Супер щастлив съм. Най-важното нещо е да продължа да се развивам“. 

„Наградата“ за Рубльов ще бъде среща на полуфиналите с четвъртия поставен Хуберт Хуркач, срещу когото Рубльов изостава с 0-2 победи в преките двубои. 

Хуркач достигна до полуфиналите след успех с 6:3, 6:3 над Яник Синер. Полякът пристигна в Дубай след като отпадна още във втория кръг на Australian Open и в Ротердам. Но тази седмица той показва формата, която му помогна да спечели 3 титли през миналия сезон, сред които и Мастърс 1000 трофеят в Маями. 

„Изключително доволен съм от представянето ми днес. Яник ми е много близък приятел, той е страхотно момче. Справя се невероятно. Играта му е толкова добра. Беше забавно да играя с него пред страхотната публика тук“, каза Хуркач, който се поздрави с успеха след 85 минути игра.

С успеха днес полякът сложи край на серията от 5 последователни загуби от тенисисти от Топ 10. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини