Синер пречупи Мъри в два сета, победа и за Рублов



23-02-2022 15:11 | Tennis24.bg

Яник Синер се класира за четвъртфиналите на турнира на твърда настилка в Дубай с награден фонд 2,95 милиона долара.

Четвъртият в схемата италианец елиминира във втория кръг бившия номер 1 в света и шампион в надпреварата от 2017 година Анди Мъри със 7:5, 6:2 за 104 минути.
 
20-годишният Синер, който е десети в класацията на АТП в момента, беше много солиден при подаването си и не даде нито една възможност за пробив на съперника. Мачът вървеше равностойно до 5:5, след което Синер взе седем от следващите осем гейма по пътя си към крайната победа.      

"За мен беше много специално чувства да бъда на корта с Мъри. Той е легенда. Спечелил е три титли от Големия шлем, много, много турнири, но нямаше късмет с операциите в последните години. Но неговият борбен дух е невероятен", коментира Синер. "Имаше нерви. В предишния ни мач през миналата година загубих от него и сега се опитах да се концентрирам върху моята игра. Получи се. Мисля, че играх добре, особено в първия сет, който беше доста оспорван", добави той.

Мъри, който участваше с "уайлд кард", не успя да постигне победа номер 700 в кариерата си.

На четвъртфиналите Синер ще срещне петия поставен Хуберт Хуркач (Полша), който отстрани с 6:3, 6:2 словака Алекс Молчан, "щастлив губещ" от квалификациите.

Поставеният под номер 2 Андрей Рубльов (Русия) също достигна четвъртфиналите след 4:6, 6:0, 6:3 над южнокорееца Суну Куон.Рубльов, полуфиналист от миналия сезон, загуби първия сет след ранен пробив, но след това взе 10 от 11 гейма по пътя към обрата. Така руснакът очаква Макензи МакДоналд (САЩ). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини