Ли На: Сбъднах мечтата си



05-06-2011 10:42 | Николай Драгиев

Ли На - първата азиатка с титла от "Големия Шлем", определи постижението си като "сбъдната мечта". Китайката надви убедително с 6:4, 7:6 шампионката от 2010 в Париж Франческа Скиавоне и заслужено грабна трофея.

"За мен това е сбъдната мечта. Като по-млада винаги съм мечтала да стигна до финал на турнир от "Големия Шлем". Сега чувам хората да казват, че съм стара. Е, възрастната жена сбъдна мечтата си," пошегува се ли.

От понеделник Ли На ще бъде номер 4 в света. Любопитното е, че китайката бе "замразила" своята тенис кариера между 2002 и 2004 година, тъй като се бе отдала на своето образование. Тя е учила журналистика.

Ли допълва картината: "Тогава бях около топ 100 и играех предимно на малки турнири. Това не бе предизвикателство за мен. Затова реших да спра и да отида в университет, където да науча нещо ново."

Ли На няма да може да направи грандиозно завръщане за празненства в Китай, тъй като сезонът на трева чука на вратата. А китайката е доказала класата си и на тази настилка. Тя е стигала два пъти четвъртфиналите на Уимбълдън и има други доста силни резултати.

"Сега няма да мога да се прибера в Китай, тъй като идва Уимбълдън. Ако не се представя добре на Уимбълдън, сигурно ще ме забравят бързо," отново заяви в шеговит тон новата кралица на Париж.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА ПРИ ЖЕНИТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини