Медведев напусна Мелбърн огорчен от отношението на публиката



31-01-2022 13:12 | Tennis24.bg

Даниил Медведев за втора поредна година загуби финала на Откритото първенство на Австралия. В неделя руснакът се изправи срещу Рафаел Надал, успя да поведе с 2:0 сета, но в крайна сметка отстъпи с 2:3 след феноменален обрат на Матадора. Очаквано, след срещата Медведев беше разочарован от загубата, но също така и от отношението на публиката, която откровено подкрепяше Надал.

 „Ще започна пресконференцията с една история - каза Медведев на брифинга, преди дори да чуе един въпрос. - Тя е за едно шестгодишно хлапе, което започна да играе тенис и беше влюбено в тази игра. По-късно то вече гледаше турнири от Шлема, звездите, големите кортове и феновете. И мечтаеше да е там. Това бях аз. Радвах се на първите си мачове пред 1000-2000 зрители, беше великолепно. И си мечтаех за централния корт на турнирите от Шлема, както бе днес.

Имаше някои моменти в моята кариера и преди този ден, в които онова момче, за което ви казах в началото, не искаше повече да продължава. Помня един мач на "Ролан Гарос", загубих го. След това в стаята за пресконференции имаше един журналист - руснак. А аз бях играч от топ 20.

Днес по време на мача разбрах, че мечтата ми я няма. Не играя тенис заради нея вече. Оттук нататък ще го правя заради семейството ми и себе си, за да осигуря всички нас със спечеленото. Ще играя и за всички руснаци, защото имам тяхната подкрепа и я усещам. Ето, казвам го пред вас - ако има турнир на твърди кортове в Москва, и ако е в седмицата преди "Уимбълдън" или "Ролан Гарос", ще ида да играя в Москва! Не ми пука, дали ще пропусна "Уимбъдън" или "Ролан Гарос", или който и да е турнир.

Момчето спря да мечтае. Вече ще играе за себе си и за руснаците“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини