Надал: Не знам как обърнах мача, разрушен съм физически



30-01-2022 18:28 | Tennis24.bg

Рафаел Надал стана първият тенисист при мъжете, който печели 21 титли от Големия шлем. Във финала на Откритото първенство на Австралия той победи в пет сета руснака Даниил Медведев, като направи обрат от 0:2 сета. След успеха си Надал не скри радостта си, както и изтощението си от епичния мач в Мелбърн, продължил над 5 часа. 

"Добър вечер и добро утро на всички. Знам, че този момент е труден за Даниил. Бил съм няколко пъти в твоята роля тук. Но нямам съмнение, че ти ще успееш да спечелиш тази купа няколко пъти в твоята кариера. Това беше един от най-емоционалните мачове в моята кариера. Желая ти всичко най-добро в кариерата", коментира Надал при награждаването.

"За мен е изумително да бъда тук. Само преди месец и половина не знаех дали ще мога изобщо да играя. Не може да си представите колко много се борих, за да стигна дотук. Но любовта и подкрепата, която получих от всички в Австралия, беше невероятна. Това е един от най-емоционалните моменти в кариерата ми. Никога няма да забравя тези три седмици тук. Не мога да благодаря достатъчно на всички в екипа ми и на семейството ми. Част от тях не са тук. През последната година и половина беше изключително трудно, но всички тези хора бяха зад мен през това време. Без тях това нямаше да бъде възможно", добави Надал.

"Не знам как обърнах този мач. В момента съм напълно разбит и разглобен. Разрушен съм физически. Не знам как устоях след всичко, през което минах в последните месеци. Не съм тренирал за такива мачове. Съжалявам за Даниил, защото съм бил на негово място. Но съм супер щастлив, че успях да взема тази купа, за която се борих толкова много. В първите два сетя бях много стегнат. След това имах голям шанс на два пъти. Срещу Даниил винаги е трудно. Той е много интелигентен и винаги знае как да намери решение на корта. Той е невероятен шампион и ще спечели много титли, сигурен съм. Губил съм много мачове тук. Казах си, че трябва да се боря, защото няма да си простя, ако не го направя. Може да загубя мача, той може да ме победи, но не мога да се предавам. Това опитах да направя и изиграх невероятен последен гейм", каза още Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини