Григор Димитров започна сезона с победа на Богоявление



06-01-2022 08:16 | Tennis24.bg

Григор Димитров започна сезон 2022 с трудна победа. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:1 сета над Факундо Банис (Аржентина) в среща от втория кръг на турнира в Мелбърн, в отделните части 5:7, 7:6 (3), 6:3. Двубоят се проведе на „Маргарет Корт Арина“ и продължи близо 3 часа, като във втория сет Банис сервира за победата при 5:4, но допусна рибрейк в последния момент, което впоследствие се оказа фатално за него.

Това беше първи официален двубой между двамата, а победата класира Димитров за четвъртфиналите. Там третият поставен в схемата ще срещне Макензи Макдоналд (САЩ) или Ботик Ван Де Зандшулп (Нидерландия). 

По средата на първата част тази сутрин двубоят беше прекъснат за повече от половин час заради дъжд. Паузата дойде точно когато Григор беше отразил първия от два поредни брейкбола при 15:40 в 5-ия гейм. След подновяването на играта нашият тенисист изпрати топката в аут с форхенд по диагонала и Банис реализира първия пробив в мача.

Димитров успя да го върне веднага и равенството се запази до 5:5. В 11-ия гейм българинът отново предаде подаването си, след което аржентинецът изигра най-силния си сервис гейм и затвори I сет след общо 1:05 ч. на корта.

Във втората част всеки от двамата взимаше геймовете си без особено напрежение до 4:4. След това първата ни ракета реши да подходи по-агресивно, но направи множество грешки и взе само едно разиграване, допускайки пробив за 4:5. Все пак бившият №3 в света не позволи на съперника си да приключи мача на свое подаване, реализирайки рибрейк.

Стигна се до драматичен тайбрек, в който Димитров пръв поведе с минибрейк за 2:0, но след това загуби и двата си сервиса за 2:3, преди да вземе следващите пет поредни точки и да изравни резултата на 1-1.

Решаващият сет също вървеше равностойно до 2:2, когато Григор първо отрази брейкбол, а веднага след това осъществи пробив и го затвърди за 4:2. При аванс от 5:3 българинът стигна до първия си мачбол при 30:40 в подаването на Банис, който успя да го спаси, но при следващата възможност Димитров сложи край на двубоя след 2:47 ч.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини