Зверев: С Джокович и Медведев ще доминираме през новия сезон



21-12-2021 16:43 | Станко Димов

Александър Зверев изпраща най-силната година в кариерата си до момента. През 2021 г. световният №3 спечели общо 6 титли, сред които златен олимпийски медал на единично и трофея от Финалите на АТР в Торино. Германецът от руски произход е категоричен, че през новия сезон ще продължи да доминира заедно с Новак Джокович и Даниил Медведев, които единствени са преди него в ранглистата. 

„През последните 6 месеца аз, Новак и Даниил доминирахме и мисля, че тази тенденция ще продължи и през новия сезон“, коментира Зверев пред „Скай Спортс“. 

„С постигнатото през сезона се изпълних с увереност. Най-големият прогрес, който регистрирах, беше от психологическа гледна точка. Сега се чувствам много по-спокоен на корта и съм готов да покажа всичко, на което съм способен. Победите над Джокович в Токио и Торино ме накараха да се чувствам непобедим“, добави още роденият в Хамбург тенисист. 

Любопитен е фактът, че с изказването си Зверев „отписва“ шансовете на Рафаел Надал и Стефанос Циципас да се борят за най-големите отличия в света на тениса. 

Освен споменатите титли в Токио (олимпийско злато) и Торино (Финали на АТР), Зверев триумфира и в Мастърс 1000 турнирите в Мадрид и Синсинати, както и в АТР 500 в Акапулко и Виена. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини