Надал: Не играя за пари, а за да постигам нови цели



19-12-2021 16:35 | Tennis24.bg

Рафаел Надал заяви, че не може да гарантира участието си на Australian Open в Мелбърн догодина. Носителят на 20 титли от Големия шлем се завърна на корта на демонстративния турнир в Абу Даби, където претърпя две поражения от Анди Мъри и Денис Шаповалов. 

"Идеята е да пътувам и да опитам да се представя по най-добрия начин в Австралия. Но да бъда на 100 процента, честно казано не мога да гарантирам", коментира 35-годишният Надал.

"Трябва да говоря с екипа ми. Натрупаха се повече от шест месеца, откакто имах реален официален мач. Ситуацията е сложна, но я приемам. Имах шансове и в двата мача, които изиграх тук, така че погледнато в перспектива, това е позитивно", заяви още Надал. 

"Преминавал съм през такъв процес няколко пъти в моята кариера. Трябва да тренирам и да съм здрав, за да продължа. Ако това се случи, съм сигурен, че ще се завърна", добави испанецът. 

Той заяви, че не би се завърнал към тениса, ако не чувства, че може да се конкурира за най-големите трофеи. "Не играя за пари или просто за забавление, а за да продължа да постигам нови цели или поне да се наслаждавам на процеса да опитвам да постигам целите си". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини