Григор Димитров: За победата над Медведев, очакванията за мача с Циципас и липсата на изолация във Виена



25-10-2021 14:58 | Tennis24.bg

Тази седмица Григор Димитров ще участва на АТП 500 турнира в зала във Виена. Жребият за основната схема никак не бе благосклонен за българина и още в първия кръг той ще трябва да се изправи срещу поставения под №1 Стефанос Циципас. Двамата се познават добре, като имат по един разменен успех в преките двубои. 

В навечерието на турнира Димитров даде интервю за „Макс спорт“, в което говори за силното си представяне в Индиън Уелс и победата над Даниил Медведев, очакванията за двубоя с Циципас и обстановката във Виена, където тенисистите за първи път от доста време насам не са в балон. 

„Това е един от малкото турнири, на които няма балон и изолация. Ние вече свикнахме със ситуацията и не се впечатляваме, но когато имаме свобода, както е тук, се радваме на това. Всяка сутрин излизам и се възползвам от това. Като гледаме по-голямата картина, имам усещането, че нещата са все по-добре.

Вълнуващ мач ще е още на старта! Когато видях жребия си казах, че такъв мач може да е четвъртфинал или полуфинал. Ще мога да видя на какво ниво съм срещу него, той прави изумителна година и е топ играч. Дяволски добър играч!

Искам да запазя добрата инерция от последните седмици, надявам се, че тялото ми ще издържи. Играли сме няколко пъти, включително миналата година тук, във Виена. Беше брутален първи сет, водих с 6-1 в тайбрека и го изпуснах, а той заигра невероятно. После се вдигнах някак и подобрих много нивото си. Изтормозих го, вкарах отлични удари.

Позитивен съм, надъхан съм, развълнуван съм от това, което предстои.

Победата над Медведев в Индиън Уелс бе специална най-вече заради начина, по който спечелих мача. Това бе голям момент. Казах си - "по дяволите, играх много добре". За първи път от много време успях да се запазя физически и да издържа докрай, да имам баланс. А и стигнах до обрат от 1-4 гейма, това бе повратен момент.

Винаги трябва да мислиш, че си достатъчно добър, за да биеш топ играчите. Независимо дали си в добър момент или в спад.

Случвало ми се е да спечеля турнир или голям мач, но да не го осъзная чак, докато не гледам повторение. В нашия спорт това е едно от най-трудните неща - всичко се развива много бързо и нямаш време да се насладиш на това, което си направил. Не можеш да се отдадеш на емоциите.

Но също така - това е и позитивното на тениса, че винаги бързо идва следващият шанс, още на следващата седмица."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини