Григор Димитров изтегли късата клечка на жребия във Виена



23-10-2021 14:56 | Станко Димов

Григор Димитров ще срещне водача в схемата Стефанос Циципас още на старта на турнира в зала във Виена. Това отреди тегленият днес жребий за основната схема. 

Българинът и гъркът имат по една разменена победа в дуелите си до момента. На „Ролан Гарос“ миналата година Циципас се наложи в три сета, а във Виена в края на сезона успехът бе за Димитров, също в три сета. Година по-късно предстои битка №1 между двамата. 

Спечелилият двубоя ще срещне във втория кръг сърбина Душан Лайович или тенисист от квалификациите. На четвъртфиналите пък предстои двубой с някой от Гаел Монфис, Лоренцо Музети, Фабио Фонини и Диего Шварцман. 

ОСНОВНА СХЕМА

Григор Димитров ще участва на турнира в зала Виена за четвърта поредна година. Миналия сезон българинът достигна до четвъртфиналите (отстъпи на Даниел Евънс), което е и най-доброто му класиране в турнира. 

Шампион миналата година стана Андрей Рубльов, който този сезон няма да участва в надпреварата. Erste Bank Open е от категория АТП 500. Общият награден фонд е близо 2 млн. евро. Шампионът ще получи чек за 125 000 евро. Двубоите от основната схема започват в понеделник (25 октомври).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини