Шарапова: Вече не се чувствам като крава на лед



31-05-2011 12:51 | Станко Димов

Рускинята Мария Шарапова, която вчера гарантира мястото си на четвъртфинал на „Ролан Гарос” сподели, че вече се чувства добре на червени кортове. Маша изрази увереност, че тази година може да спечели титлата от френската столица, която й липсва за да направи т.нар. кариерен шлем. 


„Да, преди бях казала, че на клей се чувствам като крава на лед. Сега обаче не е така. Положих много усилия, тренирах здраво и мисля, че сега резултатите се виждат”, сподели Шарапова.


„Срещу Радванска играх умно. А освен това сервисът на няколко пъти ме спаси, това е така. „Ролан Гарос” е турнир с много богата история. Винаги съм казвала, че спечелването на титлата тук би бил един сериозен тест за мен. Положим много усилия, за да променя играта си на клей. Трябва да бъда търпелива и да вярвам, че моят момент ще дойде”, коментира още бившата номер 1 в света.


В спор за място на полуфинал Шарапова ще се изправи срещу Андреа Петкович. „Тя е много силна в разиграванията, също както Радванска. И двете имаме шанс да победим”, каза Шарапова.


Рускинята призна, че един ден ще си купи апартамент в Париж. „Париж е уникален град, много красив. Искам да се насладя на всеки аспект от красотата на Париж, но за съжаление нямам необходимото време. Това е най-доброто място за разходки, дори безцелни, просто да се скиташ по улиците. Мисля, че някой ден ще го направя. Ще си купя апартамент тук”, обеща Шарапова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини