Маша с първи четвъртфинал от 2 години; Петкович с 9 поредни победи



30-05-2011 23:12 | Николай Драгиев

Мария Шарапова за първи път от 2 години достигна четвъртфинал на турнир от "Големия Шлем". Маша много трудно се справи със 7:6, 7:5 срещу Агниешка Радванска (Полша).

Рускинята закова невероятните 47 печеливши удара, но за сметка на това допусна 44 непредизвикани грешки. Радванска бе далеч по-пасивна и бе зависима от ударите на Шарапова - 13 уинъра и 12 грешки.

По невероятен начин Шарапова спаси първия сет, след като изоставаше с 1:4. Освен всичко тя се наложи да спасява пет сетбола при 5:3 и 5:4. Въпреки това в последвалия тайбрек Маша спечели на 4 точки след 61 минути игра.

Следващият опонент на Шарапова ще бъде Андреа Петкович. 15-ата поставена в основната схема надигра с 6:2, 2:6, 6:4 Мария Кириленко. Така тя достига втори пореден четвъртфинал в турнирите от "Големия Шлем".

 

Освен всичко Петкович вече има 9 поредни победи, тъй като спечели турнира в Страсбург, преди началото на надпреварата в Париж.

Интересното е, че Германия няма полуфиналист при жените от 12 години. Тогава Щефи Граф стигна до финал на Уимбълдън.

Шарапова също така води с 2:1 победи срещу Петкович. Двете си размениха по една победа тази година. Петкович триумфира на Australian Open, през март в Маями рускинята се наложи в три сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини