Гаске за първи път на осминафинал на „Ролан Гарос”



27-05-2011 20:36 | Станко Димов

Ришар Гаске се класира за осминафинал на „Ролан Гарос” за първи път в кариерата си, след като се пребори с 3:1 сета с Томаш Белучи. След повече от 3 часа битка на „Сузан Ленглен” метният фаворит се наложи с 6:2, 6:3, 3:6, 6:3 и вече очаква следващия си съперник, който ще бъде определен от суперсблъсъка Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) – Новак Джокович (Сърбия).

 

Гаске, който е поставен под номер 13 в схемата, започва вихрено срещата и набързо поведе с 2:0 сета. Французинът играеше страхотно в сервис-геймовете, като пласира повече от 70% начален удар. В следствие на вдъхновената игра на Гаске, Белучи само веднъж достигна за точка за пробив, от която не се възползва.

 

В третия сет Белучи вдигна значително нивото си. 23-ият в схемата, който игра полуфинал на „Мастърс” турнира в Мадрид, притисна здраво съперника си, който на всичкото отгоре изглеждаше и леко изморен. Левичарят от Бразилия най-накрая се справи с подаването на Гаске и след няколко страхотни отигравания заслужи сета – 6:3.

 

В четвъртата част всичко се реши от късен пробив на местния фаворит, който му осигури преднина 5:3. След това със сервис на своя страна Гаске нямаше проблеми да подпечата мястото си в следващата фаза, регистрирайки рекордно за себе си класиране в турнира.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини