Федерер разкри причината за блестящата си форма (видео)



27-05-2011 19:27 | Николай Драгиев

Роджър Федерер разкри причината за блестящата форма, която демонстрира в първите три кръг на "Ролан Гарос" - няколкото дни повече почивка, които той получи след турнира в Рим.

Швейцарецът допусна ранна загуба от Ришар Гаске в италианската столица и това му позволи да разпусне 3-4 дни повече преди Открития шампионат на Франция.

До момента Федерер е играл под четири часа в първите си три мача и не е загубил нито сет. За разлика от него Рафаел Надал престоя на корта 7 часа и 20 минути само за първите две срещи.

Днес Федерер отнесе за 89 минути игра Янко Типсаревич - 6:1, 6:4, 6:4.

"Първите три мача наистина минаха чудесно за мен, леко съм изненадан от това. Определено си мисля, че имах опасен жребий с Фелисиано Лопес в първи кръг, а от Типсаревич никога не знаеш какво да очакваш," сподели Роджър.

"Бях доста изтощен след Маями и Монте Карло. След това тренирах наистина здраво в Швейцария, а накрая имах и тежък турнир в Мадрид. След него 10 дни имах сериозни мускулни болки," допълни още той.

"За мен бе важно да си почина добре преди "Ролан Гарос" и не исках да тренирам допълнително, за да не губя енергия. Така успях да релаксирам максимално добре. В момента мога да дам 100% от играта си до края на турнира," закани се Фед-Експрес.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини