Бекер: Кариерата на Осака е застрашена



01-06-2021 17:12 | Tennis24.bg

Шесткратният шампион в турнирите от Големия шлем Борис Бекер заяви, че кариерата на Наоми Осака може би е в опасност заради психичните й проблеми. 23-годишната Осака се оттегли от Откритото първенство на Франция в понеделник след противоречивите мнения заради отказа й да участва в медийни пресконференции след мачовете.

"Чух първия й отговор преди няколко дни за този медиен бойкот, а това е нещо, което винаги трябва да се приема сериозно, особено от толкова млада жена", каза Бекер, който работи като анализатор за Eurosport.

"Тя не може да се справя с натиска от медиите, след като загуби мач, но това се случва често и затова трябва да свикнете", добави той. "Ако тя не може да се справи с медиите в Париж, тя не може да се справи с медиите на "Уимбълдън" или Откритото първенство на САЩ. Така че чувствам, че кариерата й е в опасност именно заради проблемите й с психичното здраве", каза още Бекер.

Световната номер 2 Осака заяви, че ще отдели малко време от тениса, но се надява да работи с властите в спорта, за да създаде по-добра среда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини