Ще има ли сили Сонего за нов домашен подвиг? Отговорът е тази нощ



14-05-2021 14:49 | Tennis24.bg

Лоренцо Сонего поднесе голямата изненада на турнира в Рим, след като в среща от третия кръг отстрани един от фаворитите за трофея Доминик Тийм (Австрия). 26-годишният италианец се наложи с 6:4, 6:7 (5), 7:5 (5) в двубой, който продължи близо три часа и половина. Време за дълга почивка за Сонего обаче няма да има, защото още днес той ще трябва да излезе на корта за четвъртфиналния двубой срещу Андрей Рубльов. Руснакът, №7 в ранглистата, влиза в срещата в ролята на фаворит, не само заради по-добрия си ранкинг, но и заради перманентно силното си представяне през сезона. Не пропускайте двубоя, за който bet365 са приготвили различни забавления, по никакъв повод.

"Не мога да повярвам, че съм на четвъртфинал в Рим, в моята Италия", каза Сонего в емоционално интервю след последната точка в двубоя с Тийм. "Продължавам сред най-добрите осем, играя у дома, какво повече мога да искам?! Специални благодарности за публиката, която беше зад мен в първите два сета (бел.ред. в третия хората бяха помолени да напуснат трибуните, за да бъде спазен вечерния час, наложен от здравни мерки)".

Относно следващият опонент - Андрей Рубльов, Сонего каза следното: "Той е млад, а в същото време и изключително опитен. Възходът му през последната година е видим, резултатите му говорят ясно колко добър е. Аз обаче нямам какво да губя. Ще изляза на корта с нагласата да се забавлявам, да покажа най-добрата си игра. Ако това се случи ще бъда много доволен, пък каквото стане след това", добави Сонего.Това ще бъде втори мач между двамата. Първият беше на финала във Виена в края на миналата година, а победата и трофеят отидоха за Рубльов - 6:4, 6:4. Спечелилият тази вечер (начало не преди 20:00 часа българско време) ще се класира за полуфиналите, където ще срещне Новак Джокович (Сърбия) или Стефанос Циципас (Гърция).

Любопитен е фактът, че надеждите на домакините за силно представяне на кортовете на комплекса "Форо Италико" тази година бяха върху Яник Синер, Матео Беретини и Фабио Фонини. И тримата обаче приключиха участието си във Вечния град сравнително рано, за сметка на Сонего, който е сред изненадващите четвъртфиналисти.Надпреварата в Рим е третата от Мастърс 1000 сериите на червено (след Монте Карло и Мадрид).

Шампион миналата година стана водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия). Заради наложените промени в точкуването в ранглистата, тази година Джокович, на практика, ще има да защитава 500 точки, а не 1000, колкото реално получи след трофея от миналия сезон.Надпреварата в Рим е последната от категория Мастърс 1000 преди "черешката на тортата" в сезона на червено - Открития шампионат по тенис на Франция - "Ролан Гарос", който започва на 30-ти май.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини