Циципас: Продължавам напред с високо вдигната глава



27-04-2021 10:24 | Tennis24.bg

Петата ракета в света Стефанос Циципас обяви, че ще си извлече поука от грешките и се надява това да го направи още по-силен тенисист. Гъркът в неделя загуби от Рафаел Надал с 4:6, 7:6 (6), 5:7 във финала на турнира в Барселона.

"Турнирите се провеждат в различни условия. Трябва да се съсредоточа в следващите мачове. Точно сега възнамерявам да подготвя тялото си за следващата седмица, за да бъда в добра форма физически и психически за новите стартове в двата Мастърса, които могат да ми дадат много. И разбира се за Ролан Гарос".

"Не искам това поражение да ме спира, за мен е важно да продължа да играя на такова ниво. Имах своите възможности, ще се уча от тях, ще видя какво ще мога да направя, за да стана още по-добър. Продължавам напред с високо вдигната глава. Чувствах гордост, но представете си колко по-добре щеше да бъде, ако бях победил. Това бе добра седмица, няма да я забравя. Искам големи сблъсъци, подобни на този с Надал, на клей и други настилки. Те са ми нужни", заяви Циципас. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини