Надал: Титлата дойде в правилния момент



26-04-2021 15:50 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели първата си титла за сезона, след като в неделя победи на финала в Барселона Стефанос Циципас с 2:1 сета, в отделните части 6:4, 6:7 (6), 7:5. Двубоят предложи много драматични моменти и продължи над 3 часа и половина. Преди този мач Циципас беше в серия от 9 последователни победи на клей, в които нямаше загубен сет.

"Важно е за мен, важно е за увереността ми. Сам по себе си този трофей е важен", каза Надал на пресконференцията след срещата. "Това е една от важните титли в кариерата ми. Като цяло турнирът в Барселона е с огромни традиции, това е една от най-добрите надпревари от категория АТП 500".

"През цялата седмица успявах да играя по-добре и по-добре, да развивам играта си ден след ден. Определено има какво да се желае още. Не бях перфектен. Наистина вярвам, че мога да играя по-добре. Надявам се също успехът ми днес да ми помогне да развия още нивото си и да бъда в състояние да се конкурирам в следващите седмици".

За Рафа това беше едва трети турнир за сезона. Той игра на Australian Open, след което си взе почивка заради проблеми с гърба, преди да се завърне в Монте Карло миналата седмица. 

"През последните няколко месеца нямах възможността да участвам с двубои. Вярно е, двубои като днешният ме карат да се чувствам добре физически и да се подготвя за дълги битки. На корта се чувствах отлично физически. Работих здраво у дома, за да съм готов за подобно представяне". 

Надал сега ще насочи мислите си за Мастърс 1000 турнира в Мадрид, който започва в неделя и където Матадора е 5-кратен шампион. За последно той спечели титлата в испанската столица през 2017 г.

"Да спечеля титлата в Барселона означава много за мен. Трудно е да си представя картинката от преди 10-15 години, но все още съм тук. През кариерата ми преминах през някои тежки моменти, бях тормозен от контузии, но успях да запазя страстта си към спорта. Супер щастлив съм, че съм тук пред вас. Титлата дойде в правилния момент. Сега се задава нова седмица, Мадрид е на хоризонта и това ме кара да се вълнувам".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини