Рубльов и Хачанов не загубиха сет на път към III кръг



11-02-2021 09:03 | Tennis24.bg

Продължава страхотната серия на Андрей Рубльов. Руснакът достигна до третия кръг на Australian Open, след като се справи с бразилеца Тиаго Монтейро в три сета - 6:4, 6:4, 7:6(8).

Срещата бе доста равностойна, но руснакът показа класа в ключовите моменти и в крайна сметка се поздрави с успеха за по-малко от два часа игра.
Рубльов бе много стабилен в своите сервис-геймове, докато съперникът му показваше повече колебания. Руснакът се възползва от това и в първите два сета успя да направи по един пробив, който се оказваше решаващ, за да стигне до успеха.

В третия сет обаче пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. Там руснакът отново наложи волята си с 10:8 точки, като така затвори сета и мача в своя полза.
Така Рубльов продължава напред в турнира, а в третия кръг ще има за съперник победителя Фелисиано Лопес, който победи Лоренцо Сонего в петсетова драма с 5:7, 3:6, 6:3, 7:5, 6:4.

Напред в Мелбърн продължава и друг представител на Русия – Карен Хачанов. Поставеният под №19 се справи с литовеца Рикардас Беранкис с 6:2, 6:4, 6:4 и за трета поредна година е в третия кръг на турнира.

По пътя към победата Хачанов наниза 12 аса и реализира 31 печеливши удара, като не допусна пробив в срещата. Той се стреми към първи осминафинал в кариерата си на Откритото първенство на Австралия, но за да го достигне, трябва да победи №9 в схемата Матео Беретини.

Australian Open – да играеш на инат (подкаст)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини